Τηλέφωνα: 210.9751383 – 6944464544 - Email:info@alogdianakisorl.gr

Εμβοές & Θεραπεία

auti

Εμβοές

Πολλά αίτια μπορούν να προκαλέσουν εμβοές. Μπορεί για παράδειγμα η συσσώρευση κυψελίδας στον έξω ακουστικό πόρο (βύσμα ωτός) να προκαλέσει εμβοές, ενώ η αφαίρεση της κυψελίδας να εξαλείψει την εμβοές. Μπορεί όμως η εμβοή να οφείλεται σε πολύ σοβαρότερα αίτια.

Ποιες εξετάσεις χρειάζονται

Η αιτιολογία των εμβοών διερευνάται με τον ωτονευρολογικό έλεγχο, από τον Ωτορινολαρυγγολόγο σας.

Εμβοές & Θεραπεία

Όταν ανευρεθεί το αίτιο της εμβοής, τότε χορηγείται η κατάλληλη θεραπευτική αγωγή ή γίνονται οι κατάλληλοι θεραπευτικοί χειρισμοί και η εμβοή του ασθενούς εξαλείφεται ή ελαττώνεται, έτσι ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής του.
Υπάρχουν όμως παθήσεις, που προκαλούν εμβοή, με συνυπάρχουσα νευροαισθητήριο βαρηκοία (δηλ με βαρηκοία που οφείλεται σε βλάβη νευρικού ιστού όπως σε βλάβη του κοχλία, του ακουστικού νεύρου ή συγκεκριμένων κέντρων του εγκεφάλου που σχετίζονται με την ακοή).

Εμβοές που δεν θεραπεύονται

Κάποιες από τις παθήσεις αυτές, δεν μπορούν να θεραπευθούν με φαρμακευτική αγωγή ή χειρουργική επέμβαση και ο πάσχων ασθενής συνεχίζει να έχει εμβοές. Οι ασθενείς που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία, δηλαδή οι ασθενείς που έχουν εμβοές μεγάλης έντασης που δεν θεραπεύονται και συγχρόνως τους προκαλούν έντονο άγχος, αυπνίες κλπ, μπορούν να δοκιμάσουν φαρμακευτική αγωγή η οποία μεν δεν τους απαλλάσσει από τις εμβοές, αλλά τους καθιστά λιγότερο ευάλωτους σε αυτές. Οι ασθενείς που λαμβάνουν τέτοιου είδους φαρμακευτική αγωγή (μικρή δόση αντικαταθλιπτικού) μετά από κάποιο χρονικό διάστημα δεν δίνουν τόση σημασία στις εμβοές τους με αποτέλεσμα να βελτιώνεται η ποιότητα.

Επικοινωνήστε με τον Ωτορινολαρρυγγολόγο Δρ. Ευάγγελο Αλογδιανάκη και ενημερωθείτε αναλυτικά σχετικά με τη θεραπεία που αφορά στη δική σας προσωπική περίπτωση.

  • Επικοινωνήστε με το ιατρό

     Συμφωνώ το email μου να χρησιμοποιηθεί για την απάντηση και να αποθηκευτεί για μελλοντική επικοινωνία